Події

Українська сторона в ТКГ наполягає на доступі СММ ОБСЄ до непідконтрольної ділянки російсько-українського кордону

Українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) в Мінську продовжує наполягати на наданні доступу Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ до непідконтрольної Києву ділянки російсько-українського держкордону, повідомила прес-секретар другого президента України, представника країни в ТКГ Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

"Українська сторона наполягає на наданні СММ ОБСЄ повного доступу до всієї території ОРДЛО, включаючи непідконтрольну Україні ділянку російсько-українського кордону", - повідомила Д.Оліфер на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в середу ввечері за результатами засідання ТКГ по врегулюванню ситуації на Донбасі в Мінську .

Також за її словами, Київ вимагає якомога швидше розблокувати роботу контрольного пункту в'їзду / виїзду (КПВВ) "Золоте" (Луганська обл.), "запуск якого був узгоджений лідерами країн Нормандської четвірки понад рік тому".

"Для врегулювання обох зазначених питань РФ як сторона конфлікту і як підписант Мінських угод повинна забезпечити відповідний вплив на ОРДЛО", - підкреслила Д.Оліфер.

Вона також зазначила, що Київ зацікавлений у продовженні конструктивної роботи Тристоронньої контактної групи в форматі, встановленому Нормандською четвіркою - Україна - ОБСЄ - Росія.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ