Події

Обшук за місцем проживання фіскала в Києві не пов'язаний з його родичкою, яка працює в ЗМІ та якій належить квартира

У Генпрокуратурі України заявляють, що обшук у квартирі в Києві, що належить співробітниці одного з українських ЗМІ, не пов'язаний з нею або її професійною діяльністю, а проводився у рамках розслідування кримінального провадження за фактами здійснення низки злочинів працівниками територіальних органів Державної фіскальної служби, один з яких проживає в цьому приміщенні.

Як повідомляє в середу прес-служба Генпрокуратури, співробітники відомства розслідують кримінальне провадження за фактами розтрати вилученого майна шляхом зловживання службовими повноваженнями посадовими особами територіальних органів ДФС, за попередньою змовою зі службовими особами одного з товариств, а також умисного невиконання судового рішення, що набуло чинності, щодо повернення особі належного їй майна, що завдало суттєвої шкоди охоронюваним законом інтересам зазначеної особи.

"На підставі постанови слідчого судді від 24.10.2017 слідчим Головного слідчого управління Генпрокуратури під час проведення досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні здійснюється обшук за місцем проживання співробітника територіального органу ДФС України у квартирі за адресою м. Київ, вул. М.Донця, 2а, що належить на праві власності громадянці України, яка працює в одному з українських ЗМІ. Слід зазначити, що зазначене кримінальне провадження не стосується фактичного власника квартири, а також питань її професійної діяльності", - йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі також зазначили, що згадана співробітниця ЗМІ є родичкою співробітника територіального органу ДФС України.

Раніше в середу на своїй сторінці в соцмережі Facebook голова Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураб Аласанія повідомив, що обшук був проведений у житлі співробітниці НСТУ, редактора Національного радіо.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ