11:11 14.11.2017

У Human Rights Watch вказують на посилення Росією переслідування кримських татар в окупованому Криму

2 мин читать
У Human Rights Watch вказують на посилення Росією переслідування кримських татар в окупованому Криму

Російська влада в окупованому Криму посилила переслідування кримських татар з очевидною метою повністю придушити інакомислення на півострові, зазначає 14 листопада міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch.

"Російська влада в Криму постійно переслідує кримських татар за їхню опозицію до російської окупації з моменту її початку в 2014 році. Вона (влада - ІФ) зображує активних кримських татар як екстремістів і терористів, змусила багатьох до втечі та створила умови, щоб ті, хто вирішив залишитися, ніколи не почувалися вільними висловлювати свої думки", - цитує Українська служба "Радіо Свобода" директора Human Rights Watch із питань країн Європи та Центральної Азії Г'ю Вільямсона (Hugh Williamson).

Правозахисники у своєму матеріалі, розміщеному на сайті https://www.hrw.org/news/2017/11/14/crimea-persecution-crimean-tatars-intensifies, вказують на конкретні випадки переслідування, зокрема, затримання і штрафи за поодинокі пікети, які в Росії формально вважаються єдиним способом протесту, що не вимагає попереднього дозволу влади.

З початку 2015 року російська влада заарештувала щонайменше 26 осіб за обвинуваченням у причетності до ісламістського руху "Хізб ут-Тахрір", нагадують правозахисники. Вони зазначають, що ця релігійно-політична організація є забороненою в Росії з 2003 року, але є легальною і в Україні, і в більшості країн Європи.

Правозахисники наголошують, що Росія "як держава-окупант" має "поважати закони, які діяли в Криму на момент початку окупації". "Проте Росія відмовляється від статусу держави-окупанта та застосовує свої федеральні закони до Криму, зокрема криміналізацію діяльності, яка раніше на півострові не визнавалася кримінальною", – ідеться в повідомленні Human Rights Watch.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА