Події

В Аргентині авіалайнер зіткнувся з дроном

Літак Boeing 737-800 авіакомпанії Aerolineas Argentinas зіткнувся з квадрокоптером при заходженні на посадку в аеропорту Буенос-Айреса, заявили в прес-службі авіаперевізника. Про це повідомляє La Nacion.

"Aerolineas Argentinas повідомляє, що з рейсом AR1865, що прямував з Трелью, стався інцидент, коли під час заходу на посадку в нього врізався дрон" - передає видання повідомлення авіакомпанії.

Як розповіли в авіаперевізнику, літак отримав незначні пошкодження. Командир повітряного судна пояснив, що дрон врізався в ніс літака. "Якби він (безпілотник) врізався в двигун, ми б втратили його", - зазначив пілот.

Капітан повітряного судна додав, що квадрокоптер виведений з ладу. Вгаслідок інциденту ніхто з пасажирів і членів екіпажу не постраждав.

Рада з розслідування авіаційних подій цивільної авіації (JIAAC) і Національне управління цивільної авіації (ANAC) шукають людину, яка керувала дроном. В Аргентині використання подібних апаратів поблизу аеропортів, як і в багатьох країнах, заборонено.

У парку японського міста Окагі під час фестивалю робототехніки 8 листопада безпілотник втратив керування і врізався в натовп. В результаті інциденту постраждали шість чоловік. Вік постраждалих - від п'ять до 48 років. Всього на фестивалі зібралося близько 600 чоловік. Як заявили в поліції, який керував дроном 37-річний чоловік отримав відповідний дозвіл від Міністерства транспорту.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ