Події

Неправдиві повідомлення про "замінування" аеропортів йшли з сусідньої держави

Всі повідомлення про мінування 10 українських аеропортів, які надходили в поліцію напередодні, виявилися неправдивими і були здійснені з території сусідньої держави, повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

"Учора протягом дня в поліцію почали надходити повідомлення про мінування аеропортів у Вінниці, Дніпрі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Одесі, Рівному, Ужгороді, Харкові, Херсоні та Чернівцях. (...) Ніяких вибухонебезпечних речовин і предметів виявлено не було. Правоохоронці встановили, що всі анонімні дзвінки надійшли з сусідньої держави", – йдеться в повідомленні Нацполіції в суботу.

У зазначених аеропортах працювали слідчо-оперативні групи, вибухотехніки, кінологи, співробітники СБУ, ДСНС і лікарі. Людей, які перебували в приміщеннях аеропортів, евакуювали.

За цими фактами порушено кримінальні провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 6 років.

У повідомленні департаменту комунікації Нацполіції України не зазначено, про яку сусідню державу йдеться.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ