Події

Аваков презентував книгу, покликану замислитися, скільки Леніна залишилося в нас

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков презентував свою книгу "Ленін з нами?", що вийшла трьома мовами загальним накладом 14 тис екземплярів.

"Я розповів сьогодні, в цей день, через сто років після того як стався жовтневий переворот, в той день, коли вже практично все зрозуміло і, здавалося б, у всіх все давно прояснилося щодо персонажа, який є героєм цієї книжки, яку я написав, все-таки варто замислитися: а скільки Леніна залишилося в кожному з нас, і які наслідки цього? І коли ми починаємо дивитися на це глибше, то виявляється, що не все так просто", - сказав А.Аваков після презентації своєї книги "Ленін з нами?" у вівторок увечері в Києві.

За словами міністра, в книжці є матеріали, які він писав ще десять років тому, матеріали, які були написані його колегами, інформація інтернет-користувачів, які брали участь у дискусії.

"Тут є хроніка "Ленінопаду "- того, що сталося після 14-го року по всій країні, і я думаю, що уважний читач, який це прочитає, зробить для себе багато висновків. Нехай навіть ніколи не зізнавався собі в цьому", - сказав А.Аваков.

При цьому він зіронізував, що коли писав цю книгу, то робив це "від імені "хомо совєтікуса".

А.Аваков також наголосив, що такі історичні висновки необхідно зробити для того, щоб в мінливому світі, зокрема політикумі, "у нас не було спокус і ми не робили помилок".

Він подякував харківському видавництво "Фоліо", що випустило цю книгу. Книга вийшла у друк трьома мовами - російською, українською та англійською. Український тираж становив 6 тис примірників, російською мовою - 6 тис і англійською - 2 тис.

"Я отримаю гонорар, який, на жаль, невеликий. 18,2 тис грн за тираж кожною мовою", - розповів міністр.

Також глава МВС розповів, що англомовний тираж книги буде орієнтований для діаспор у США, Канаді, Австралії.

На презентацію книги прийшли відомі українські державні і політичні діячі, зокрема глава СБУ Василь Грицак, міністр інформаційної політики Юрій Стець, представники керівництва Нацполіції України, екс-прем'єр-міністр, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, а також кілька народних депутатів України.

А.Яценюк і О Турчинов виступили з вітальними промовами.

Під час заходу відбулися фотосесія і роздача автографів.

У 2017 року в харківському видавництві "Folio" вийшла книга А.Авакова "Ленін з нами?". На сайті видавництва зазначено, що книга на 160 сторінок вміщує статтю А.Авакова 2007 року (була видана разом з коментарями в 2008 р. тиражем 5 тис. прим. як 100-сторінкова книга), дані Українського інституту національної пам'яті про демонтаж пам'ятників Володимиру Леніну і перелік самовільно повалених пам'ятників вождю.

"Через десять років і три тисячі знесених в Україні пам'ятників Леніну я знову публікую цю статтю, на цей раз додавши в назву знак питання: Ленін з нами?" - зазначив у передмові автор.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ