Події

У Харкові викрито схему нелегального консульського обліку

Харківська місцева прокуратура №4 спільно з Національною поліцією Харківської області викрила схему незаконного взяття на консульський облік шляхом внесення до паспортів підроблених штампів консульських відділів України та Польщі з метою ввезення громадянами України автомобілів іноземної реєстрації як "нерезидентами країни", минаючи митний збір .

Як повідомляє у вівторок прес-служба прокуратури Харківської області, схему організував 72-річний українець, пропонуючи через інтернет-оголошення "постійний консульський облік у Польщі".

"Клієнтам фігурант кримінального провадження обіцяв за 1 тис. дол. офіційно поставити їх на консульський облік Республіки Польща та внести в закордонні паспорти відповідні позначки консульства сусідньої країни. Ці штампи давали б можливість не тільки ввозити автомобілі без розмитнення та реєстрації, а й вивозити їх за територію тільки раз на рік, і безперешкодно повертатися назад", - цитує прес-служба керівника місцевої прокуратури Владислава Купріянова.

Чоловіка затримали в момент скоєння шахрайських дій. У нього вилучили закордонний паспорт з проставленими відмітками і отримані за нього гроші.

За попередніми даними слідства, вилучені в ході обшуків у фігурантів виробництва друку були підробленими і ніякого відношення не мали до офіційних структур інших країн.

Досудове розслідування проводиться за ст. 190 (шахрайство) і ст. 358 (підробка печаток і штампів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри затриманому, проводяться першочергові слідчі дії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ