Події

Сину Авакова наділи електронний браслет

Син міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Олександр, підозрюваний НАБУ і САП у розтраті понад 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для потреб МВС України наприкінці 2014-го - на початку 2015 років, у вівторок удень надів електронний браслет.

У підтвердження Олександр Аваков на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок оприлюднив відповідну фотографію із закріпленим на нозі електронним засобом стеження.

"Усе згідно із законом, у рамках якого доведу абсурдність ангажованих звинувачень!", - підписав фотографію син глави МВС України.

Як повідомлялося, двом особам, затриманим 31 жовтня у рамках розслідування так званої справи рюкзаків МВС, повідомили про підозру в скоєнні злочину, кваліфікованого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йдеться про екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря та сина глави МВС Арсена Авакова Олександра.

Пізніше детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру в скоєнні злочину третьому затриманому. Раніше народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Сергій Лещенко, посилаючись на власні джерела, повідомив, що в Харкові затримали керівника IT-компанії Turboseo Володимира Литвина, який також керує фірмою, яка за результатами тендера мала пошити партію рюкзаків для МВС.

1 листопада детективи НАБУ і прокурори САП здійснили обшуки за місцем реєстрації та проживання деяких посадових осіб Національної поліції в Києві та Київській області у рамках розслідування цієї справи.

Ці та інші розшукові слідчі дії проводяться з метою з'ясування обставин, виявлених раніше детективами НАБУ під час розслідування кримінального провадження про розтрату понад 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб МВС України наприкінці 2014-го - на початку 2015 року. Детективи з'ясовують обставини, пов'язані з підробленням складських документів щодо поставлених рюкзаків.

Солом’янський райсуд Києва 1 листопада 2017 року обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання синові глави МВС Арсена Авакова Олександру та екс-заступнику глави МВС С.Чеботарю.

При цьому 3 листопада директор НАБУ Артем Ситник заявив, що для забезпечення запобіжного заходу підозрюваним у справі про "рюкзаки МВС" наразі немає електронних браслетів.

Електронний браслет - електронний пристрій, який надівають на підконтрольну особу, що перебуває під домашнім арештом, або засудженого до покарання у вигляді обмеження волі з метою його дистанційної ідентифікації та відстеження його місцезнаходження, призначений для тривалого носіння на тілі, має вбудовану систему контролю несанкціонованого зняття та розкриття корпусу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ