Події

Кіберполіція оголосила про підозру зловмисникові, який завдав втрати державі на суму в 2 млн. гривень

Зловмисник маніпулював "Системою електронних торгів арештованим майном", здійснюючи блокування непотрібних його замовникам учасників торгів, чим завдав збитків державному бюджету країни, повідомляється в прес-службі Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

"Працівники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції України, з процесуального керівництва Генеральної прокуратури України, виявили факти несанкціонованого втручання в роботу державного підприємства "Система електронних торгів арештованим майном", - йдеться в повідомленні.

Поліцейські встановили, що затриманий є уродженцем Кривого Рогу, який вносив зміни до порядку проведення торгів, чим надавав можливість зацікавленим особам виграти в торгах за мінімальними ставками", - йдеться в повідомленні.

Зловмисник використовував вразливості системи, після чого вносив зміни в її записи  і перенаправляв користувачів сайту на створені ним тимчасові сайти. Застосовуючи написаний ним самим код, злочинець вилучав з браузерів користувачів їх логіни і паролі, які застосовував для блокування "не потрібних" його замовникам учасників торгів.

Внаслідок його дій державний бюджет недоотримав суми в два мільйони гривень.

Наразі чоловікові оголошено про підозру у вчиненні кримінального злочину передбаченого ч. 2 ст. 361 КК України (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем за попередньою змовою групою осіб). Йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Слідство триває.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ