Події

Генпрокуратура закрила справу про можливе ухилення від сплати податків нардепом Хомутинніком

 Генеральна прокуратура України закрила кримінальне провадження щодо можливого ухилення від сплати податків народним депутатом із групи "Відродження" Віталієм Хомутинніком, повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган агентству "Інтерфакс-Україна".

"Минулого тижня це кримінальне провадження було закрито", - сказала Л.Сарган агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Вона зазначила, що під час слідчих дій було надано документи, що підтверджують погашення В.Хомутинніком податкових зобов'язань перед бюджетом.

Як повідомлялося, в серпні 2017 року стало відомо, що Печерський районний суд м. Києва задовольнив клопотання прокурора і призначив позапланову документальну перевірку депутата з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період з 1998-го по 2016 рр. Суд надав Генпрокуратурі доступ до декларацій В.Хомутинніка за 2015-й і 2016 рр.

Згідно з матеріалами клопотання, народний депутат задекларував у 2015 році 32,7 млн грн, $570 тис. і EUR850 тис. готівки, 88 об'єктів цінного рухомого майна.

5 вересня В.Хомутиннік вирішив піти з посади керівника депутатської групи "Партія "Відродження" у Верховній Раді України на період розслідування Генеральної прокуратури України та перевірки Державної фіскальної служби його декларацій з 1998 по 2016 рік.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ