Події

Облпрокуратура повідомила версії вбивства депутата Самарського в Сєверодонецьку

Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво в досудовому розслідуванні кримінального провадження за фактом умисного вбивства депутата Сєверодонецької міської ради, голови фракції "БПП"Солідарність" цієї міськради Сергія Самарського.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області, наразі проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення обставин скоєння злочину. Розглядають усі можливі версії вбивства: політичну та журналістську діяльність депутата, особисті неприязні стосунки, вчинення вбивства з хуліганських спонукань, а також діяльність його власної юридичної фірми.

У прокуратурі зазначили, що ввечері 2 листопада до чергової частини Сєверодонецького відділення поліції ГУ Національної поліції в Луганській області надійшло повідомлення дружини С.Самарського про те, що її чоловік зник безвісти. Проведеними оперативно-розшуковими заходами в ніч на 3 листопада було виявлено труп чоловіка з ознаками насильницької смерті.

Проведення досудового розслідування доручено слідчому управлінню ГУНП у Луганській області.

Також прес-секретар прокуратури в Луганській області Анна Зикова повідомила, що неподалік від тіла С.Самарського, якого знайшли вбитим вночі, було виявлено ще один труп. "Встановлено, що дійсно виявлено труп неподалік від місця загибелі депутата. Однак пов'язувати ці два вбивства я зараз не можу", - сказала вона в ефірі телеканалу "112. Україна".

"Ще тривають слідчі дії стосовно іншого вбитого", - додала представник прокуратури.

За її словами, слідство розглядає кілька версій вбивства С.Самарського. "Переважно залишається політична і активна журналістська діяльність депутата. Також ми не виключаємо особистої неприязні у відносинах або вчинення вбивства з хуліганських спонукань. Ще є версія про діяльність юридичної фірми, власником якої він був. Зараз це все версії. Наразі допитують сусідів, які, можливо, є свідками. Встановлюються можливі особи, які бачили його ", - повідомила А.Зикова.

"Дії кваліфіковано за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу, умисне вбивство. Чи загрожує 7-15 років позбавлення волі? Надалі ми не виключаємо зміни кваліфікації", - додала вона.

Як повідомлялося, керівника фракції "БПП "Солідарність" С.Самарського було вбито 2 листопада ввечері. Його тіло з ознаками насильницької смерті було виявлено після півночі. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство). Слідчі розглядають всі версії вбивства, пріоритетною є політична діяльність С.Самарського. Відпрацьовується також версія, пов'язана з розбійним нападом, та його бізнес-інтереси до депутатства.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ