Події

Пол Манафорт подорожував світом за трьома паспортами

Керівник передвиборного штабу Дональда Трампа Пол Манафорт подорожував по світу з трьома паспортами, повідомив в середу телеканал CNN з посиланням на документи суду округу Колумбія.

У документах йдеться про те, що Манафорт володів трьома американськими паспортами з різними номерами. За інформацією звинувачення, за кілька років він подав десять заяв на отримання паспорта. У 2017 році він подорожував в Мексику, Китай і Еквадор, користуючись телефоном та електронною поштою, зареєстрованими на фальшиве ім'я. У минулому році Манафорт відвідав Дубаї, Канкун, Панаму, Гавану, Шанхай, Мадрид, Токіо і острів Великий Кайман. Він часто їздив на Кіпр. Манафорт декларував, що його активи виросли з $ 19 мільйонів у 2012 році до $ 136 мільйонів у травні 2016 року. При цьому в серпні минулого року він подав декларації з двома різними цифрами: у $ 28 мільйонів і $ 63 мільйони.

Манафорта і його колишнього партнера Ріка Гейтса звинуватили в змові проти інтересів США, відмиванні грошей, введення уряду в оману і порушенні інших законів. За версією слідства, вони приховували, що роками працювали на просування в США інтересів України і "Партії регіонів" колишнього президента Віктора Януковича.

Зараз обидва знаходяться під домашнім арештом. Їм дозволяється залишати будинок для зустрічі з адвокатами, відвідування суду, з медичних причин і для справляння релігійних обрядів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ