Події

В Одесі затримано підозрювану у підриві автомобіля полковника СБУ Хараберюша в Маріуполі

Служба безпеки України розкрила злочин, під час якого вибухнув автомобіль з полковником СБУ Олександром Хараберюшем в Маріуполі (Донецька обл.), підозрювану жительку Донецька Юлію Прасолову затримали в Одесі, повідомив глава СБУ Василь Грицак.

"Злочин проти полковника Хараберюша розкрито", - сказав В.Грицак на брифінгу у вівторок ввечері в Києві.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", журналістам продемонстрували відео, на якому дівчина, яка представляється Юлією Прасоловою і зізнається у вбивстві полковника СБУ, а також розповідає, як закладала вибухівку під його автомобіль.

За його даними, підозрювана Ю.Прасолова проживала в Донецьку і за виконання роботи отримала $ 15 тис.

Ю.Прасолову, 1988 року народження, затримали у вівторок. За словами глави СБУ, в Одесу вона приїхала, щоб отримати біометричний паспорт.

"За даним фактом розслідувалося провадження у ч. 3 ст. 258 (теракт). Підозрювану людину вивели на контрольовану територію і затримали в Одесі", - вказав глава СБУ.

"Ми знаємо значно більше, ніж можемо сказати ... Ця людина належить до центру спецоперації під егідою "МГБ ДНР"... Центр координується і фінансується спецслужбами РФ", - також сказав В.Грицак.

Він уточнив, що очолює так званий центр спеціальних операцій Василь Євдокимов, 1973 року народження, з позивним "Ленін".

"Наразі тривають слідчі дії, передбачені ст. 208 Кримінального процесуального кодексу щодо затримання підозрюваної і її особистого огляду", - сказав глава СБУ.

Як повідомлялося, 31 березня поточного року невідомі підірвали автомобіль, в якому знаходився співробітник УСБУ в Донецькій області О.Хараберюш. Від отриманих травм і опіків він помер на місці.

Прокуратура Донецької області кваліфікувала цю подію як теракт.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ