Події

Ескалація на Донбасі неминуча - Хуг

 Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг попереджає про неминучість ескалації конфлікту на Донбасі.

"Сторони не відвели сили та засоби, ми бачимо їх у безпосередній близькості уздовж усієї лінії зіткнення. Це призводить не лише до порушень режиму припинення вогню (а минулого тижня ми зафіксували 3286 таких порушень), а і неминуче призведе до збільшення кількості порушень у майбутньому. Як підтверджує досвід і як говорять наші застереження в кожному разі - ескалація неминуча", - сказав він на брифінгу в Києві в п'ятницю.

За словами А.Хуга, СММ за звітний період зафіксувала 86 порушень режиму відведення сил і засобів від лінії розмежування на Донбасі.

"Минулого тижня ми бачили порушення відповідних ліній відведення озброєнь 86:32 - у підконтрольних і 54 - у непідконтрольних уряду районах... СММ фіксувала наявність мін уздовж усієї лінії розмежування, ми навіть бачили нещодавно закладені міни на ділянці розведення сил і засобів у районі Золотого, приблизно за 120 м від блокпоста т. з. ЛНР", - розповів він.

Заступник голови місії також зазначив, що в результаті конфлікту надалі страждає мирне населення Донбасу.

"Цей конфлікт не в інтересах людей. Його розпалюють ті, хто зголосився вирішити його. СММ не шукає винних. 505 спостерігачів повідомляють факти. Факти очевидні - сторони не відвели озброєння, не здійснили розмінування", - зазначив А.Хуг.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ