Події

Прокуратура контролює розслідування перестрілки з патрульними в Харкові

Харківська місцева прокуратура №1 процесуально керує в кримінальному провадженні за фактом перестрілки з патрульними, що сталася вдень у неділю, 22 жовтня.

Як повідомляє в понеділок прес-служба харківської прокуратури, кримінальне провадження відкрито за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

"На перехресті вулиць Чоботарської і Малиновського поліцейський патруль зупинив підозрілого перехожого і попросив пред'явити документи. Однак чоловік почав тікати і тричі вистрілив в поліцейських з пневматичного пістолета, який був при ньому. У відповідь патрульні пострілом у повітря попередили зловмисника, однак той не відреагував. Правоохоронці вистрілили в його сторону. Пораненого втікача затримали та доставили в лікарню", - йдеться в повідомленні.

Затриманий виявився 31-річним безробітним жителем Луганської області, який вже був судимий за розбій та незаконне поводження зі зброєю. У його сумці лежали медичні печатки, бахіли, чорна шапка.

Чоловікові оголошено підозру в посяганні на життя співробітника правоохоронного органу.

Крім того, слідчі прокуратури області перевіряють правомірність застосування зброї патрульними.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ