Події

Порошенко заснував прапор, емблему і знак РНБО

Президент України Петро Порошенко підписав указ про заснування емблеми, прапора і знака Ради національної безпеки і оборони і затвердив їх офіційні опис і зображення.

"Заснувати емблему, прапор і знак Ради національної безпеки і оборони України", - йдеться в тексті указу №334 / 2017, оприлюдненого на сайті глави Української держави в п'ятницю.

Також в документі затверджено опис даної символіки.

"Символом Ради національної безпеки і оборони України є квадрат блакитного кольору з заглибленнями на всі боки в формі золотої кріпосної стіни з чотирма бастіонами по кутах. Усередині квадрата розміщено малий державний герб України, накладений на вертикально розташовану золоту булаву і обрамлений по колу синьою стрічкою з золотими кантом і написом "Рада національної безпеки і оборони. Україна", - йдеться в описі.

Згідно з затвердженим описом прапора РНБО, таким є прямокутне полотнище синього кольору із співвідношенням ширини до довжини 2:3. У центрі полотнища розміщено зображення емблеми Ради. Висота емблеми становить 7/9 ширини полотнища. Сторони полотнища прапора ідентичні.

Знаком  РНБО України є восьмипроменева зірка з променями, що розходяться, на якій розміщена емблема Ради.

В указі також визначається порядок використання заснованої главою держави символіки РНБО.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ