Події

"Найдаремніший аеропорт у світі" прийняв перших пасажирів

Аеропорт острова Святої Єлени, який журналісти назвали "найдаремнішим у світі", прийняв перший регулярний рейс з пасажирами, повідомляє Daily Mail.

"Перші пасажири виходять з літака в аеропорту Святої Єлени. Важливий момент для всіх нас", - йдеться в Twitter місцевої туристичної організації.

Будівництво аеропорту на віддаленому острові, де мешкає близько 4,5 тисячі осіб, обійшлося владі Великобританії в £ 285 млн (майже в 320 мільйонів євро), але через сильний бічний вітер повітряна гавань майже не приймає великі судна. Саме тому журналісти охрестили аеропорт найдаремнішим в світі.

Нагадаємо, що півроку тому на острові вдалося посадити літак, проте це був одиничний рейс.

Перший комерційний борт прибув на острів лише через рік після відкриття терміналу - у травні 2017-го. Сьогодні аеропорт прийняв лайнер компанії SA Airlink з Йоганнесбурга, який став першим регулярним пасажирським рейсом.

Послугами південноафриканського авіаперевізника скористалися 78 осіб, переліт зайняв більше шести годин. У компанії обіцяють, що незабаром літаки літатимуть в аеропорт щотижня.

Острів Святої Єлени знаходиться в Атлантичному океані і є частиною британської заморської території, в яку також входять острів Вознесіння та Трістан-да-Кунья. Саме сюди був засланий Наполеон Бонапарт після поразки в битві при Ватерлоо.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ