Події

З початку року на пожежах в Україні загинули понад тисячу людей, майже стільки ж постраждали

З початку поточного 2017 року показник загиблих і постраждалих на пожежі в Україні становить 1182 та 1145 осіб відповідно, повідомляється на офіційному сайті ДСНС у п'ятницю.

Зокрема, протягом доби 11 жовтня на пожежах в Україні загинули одразу шість громадян, травми різного ступеня тяжкості дістали ще чотири людини, а трьох вдалося врятувати. "І це за досить невеликої кількості загорянь у житловому секторі того дня - 68 випадків", - зазначають у відомстві.

Наступного дня, 12 жовтня, на пожежах в побуті загинули п'ятеро людей і двоє постраждали.

"Основними причинами виникнення загорянь і, як наслідок, загибелі людей є власна недбалість громадян і нехтування елементарними правилами пожежної безпеки в побуті. Паління в ліжку, перевантаження або несправність електромережі і побутових приладів, а також недбалість дорослих до власних дітей. Йдеться про залишені на видноті без нагляду сірники і яскраві запальнички, також численні випадки, коли малолітні діти залишаються вдома наодинці з увімкненими електроприладами. З високою ймовірністю ці фактори призводять до пожеж у будинках ", - йдеться в повідомленні.

За даними ДСНС, статистика також свідчить про те, що найчастіше жертвами вогняної стихії стають літні люди, а також багатодітні сім'ї, і громадяни, що опинилися в складних життєвих умовах.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ