Події

У Києві виявлено та знищено вибухонебезпечний снаряд часів Другої світової війни

У Дніпровському районі української столиці під час земельних робіт було виявлено і знешкоджено снаряд часів Другої світової війни, повідомили в прес-службі Держслужби з надзвичайних ситуацій України в м.Києві

"11 жовтня, в Дніпровському районі на вул. Регенараторна, 4 на будівництві під час проведення земляних робіт виявлено артилерійський снаряд Д-76 мм в кількості 1 одиниця часів Другої світової війни", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в четвер.

Групою піротехнічних робіт 1-го Спеціального центру швидкого реагування та гуманітарного розмінування ДСНС України виявлений снаряд вилучено і знищено на полігоні.

У відомстві підкреслили, що всього з початку року на території м.Києва було вилучено і знищено 892 вибухонебезпечних предмети часів минулих воєн.

У ДСНС нагадали, що в разі знаходження вибухонебезпечних предметів слід безпосередньо звертатися до рятувальників.

"Шановні кияни та гості міста! Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в м.Києві попереджає, що у разі  виявлення згадок часів минулих воєн слід бути вкрай обережними. Перше, що потрібно зробити - зателефонувати за номером 101 і повідомити, де знайдений небезпечний предмет . Далі необхідно огородити місце його знаходження і не допускати до нього інших людей, особливо дітей. Не чіпати, не пересувати і не бити по корпусу, не розбирати вибухонебезпечний предмет ", відзначили рятувальники.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ