Події

Зловмисники використали Google для розміщення лайливих слів на адресу Верховної Ради

Зловмисники створили неіснуючу web-сторінку з лайливою назвою, яка виводиться першою у разі запиту адреси веб-сторінки Верховної Ради України у популярному пошуковику Google.

Крім того, при переході за посиланням "схожі" відкривається перелік із зазначенням сайтів парламентських фракцій і посилання на статтю в "Дзеркалі тижня" від 2007 року з аналізом передвиборних обіцянок.

В інших великих пошукових системах така ситуація не спостерігається.

"Google як пошукова система індексує весь вміст Інтернету, але не є творцем контенту, а лише відображає - як у дзеркалі - реальну ситуацію в мережі", - пояснив агентству "Інтерфакс-Україна" ситуацію менеджер з розвитку бізнесу Google в Україні Дмитро Шоломко.

"Ми не прибираємо з результатів пошуку будь-які сайти, така ручна робота просто нереальна, з огляду на обсяг інформації, яку індексує Google", - додав він.

На думку Д. Шлемка, навіть якщо б пошукові системи вилучали будь-які сайти з результатів пошуку, контент все одно залишився б в Інтернеті, а для видалення його цілком, потрібно звертатися до веб-майстрів цих сторінок, інтернет-провайдерів або ISP хостингу.

"У цьому разі йдеться про класичну хакерську атаку, і проблему мають напевне вирішувати люди, які відповідають за цей сайт. Щойно це відбудеться, інформацію автоматично буде видалено з результатів пошуку", - резюмує Д. Шоломко.

При цьому представник компанії наголосив, що Google жодною мірою не поділяє думок, висловлених на таких сайтах.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ