Події

Генштаб ЗСУ пропонує заборонити проліт БПЛА над військовими об'єктами

Генеральний штаб Збройних Сил України виступає з ініціативою заборонити проліт безпілотних літальних апаратів (БПЛА) над військовими об'єктами, зокрема над арсеналами, базами та складами.

"Генштаб ініціює перед Державною службою України з нагляду за забезпеченням безпеки авіації внесення змін до низки нормативно-правових документів. Зокрема до положення про використання повітряного простору України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 №401 та до методичних вказівок щодо виконання вимог пункту 83 положення про використання повітряного простору України, затверджених наказом Державної служби України з нагляду за забезпеченням безпеки авіації від 06.05.2005 №303", - ідеться в повідомленні Генштабу на сторінці к Facebook у вівторок.

Раніше в Генштабі повідомили, що з початку поточного року в районах розташування військових частин зафіксовано 72 випадки застосування БПЛА, затримано 26 осіб, які керували безпілотниками.

Генштаб також зазначав, що використання БПЛА неподалік військових частин і складів ЗСУ іншими військовими формуваннями здійснюється за узгодженням з командуванням. У разі виявлення безпілотника, на політ якого немає дозволу, ЗСУ вживатимуть заходів для його знешкодження.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ