Події

МЗС України звернулося до МЗС Польщі з огляду на антиукраїнські написи на будівлі консульства України

Міністерство закордонних справ України звернулося до МЗС Польщі щодо антиукраїнських написів на стіні будівлі почесного консульства України в м. Жешуві, вже розпочато слідчі дії, повідомила речник зовнішньополітичного відомства Мар'яна Беца.

"Щодо інциденту в Жешуві (Польща) з Почесним консульством України - провокація, черговий елемент гібридної війни РФ проти України. Щодо акту вандалізму офіційно звернулись до МЗС Польщі. Місцева поліція оперативно відреагувала. Розпочато слідчі дії", - написала М.Беца на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у середу.

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, написи червоною фарбою на одній зі стін консульства з'явилися в другій половині дня в суботу, 30 вересня. Зокрема, написано "Ukraina = OUN-UPA, Waffen SS Galitzien", також зображені малюнки шибениць зі свастикою та німецьке слово Raus (геть).

Про інцидент одразу повідомили працівнику представництва, який викликав поліцію. Польські правоохоронці проводять слідство за статтею "підбурювання до ненависті". Наразі нікого не затримано.

У ЗМІ зазначають, що консульство України в Жешуві тимчасово не працює з 19 вересня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ