Події

Петренко сподівається, що оновлений Верховний Суд незабаром розпочне роботу

Міністр юстиції Павло Петренко сподівається, що оновлений Верховний Суд України незабаром розпочне свою роботу, і його діяльність виправдає очікування суспільства.

"Ви знаєте, що вже зараз є перші 120 осіб, які пройшли конкурс до Верховного Суду. Дуже чекаю, щоб цей новий судовий орган, який з'явився фактично з нуля, почав працювати", - сказав міністр у понеділок на зустрічі з представникам Американської торговельної палати в Україні.

За словами П.Петренка, другим кроком, визначеним законом, є "повне перезавантаження всіх апеляційних судів і дуже глибоке перезавантаження місцевих судів".

"Має з'явитися абсолютно нова філософія в роботі представників судової гілки влади. Філософія незалежності від інших інститутів з одного боку і залежності лише від одного - від закону та права", - зазначив він.

Міністр додав: "Я вірю в те, що ми отримаємо такий суд, де вирішуватимуться ті питання, які турбують кожного бізнесмена, українця, людину, який живе в нашій країні".

П.Петренко висловив сподівання на те, що вже цього року новий Верховний Суд дасть сигнал суддям, що кожне незаконне рішення буде скасовано, а суддя відповідатиме.

Також він висловив сподівання на те, що Верховна Рада наступного тижня внесе зміни до процесуальних кодексів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ