Події

Суд відмовив держадвокату Януковича у відводі судді Дев'ятка

Державний захисник екс-президента України Віктора Януковича Максим Герасько заявив відвід головуючому колегії суддів Оболонського районного суду м. Києва у справі про держзраду Владиславу Дев'ятку.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне клопотання він озвучив на засіданні в четвер, мотивуючи його тим, що суд відмовив у задоволенні всіх його клопотань, порушуючи цим право на захист і не даючи можливості повноцінно захищати В.Януковича.

Колегія суддів пішла до дорадчої кімнати для ухвалення рішення за цим клопотанням.

Після повернення до зали засідань колегія суддів оголосила своє рішення, відмовивши М.Гераську у відводі судді В.Дев’ятка.

Потім адвокат В.Януковича почав оголошувати своє наступне клопотання про відвід іншого члена колегії - судді Максима Титова.

Як повідомлялося, раніше М.Герасько заявив про порушення закону з боку суддів Оболонського райсуду Києва після того, як суд відхилив низку його клопотань. Адвокат зазначав, що йому не надали достатньо часу для ознайомлення з матеріалами справи, для узгодження правової позиції з В.Януковичем, і наголошував на низці інших потенційних порушень, які не дають йому змоги повноцінно виконувати свої функції адвоката.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ