Події

Президенти України та Словаччини домовилися посилити взаємодію в питаннях прикордонного і митного контролю

Президент України Петро Порошенко і президент Словаччини Андрій Кіска на зустрічі в Нью-Йорку обговорили співпрацю двох країн на євроінтеграційному напрямку, а також домовилися про посилення взаємодії в питаннях встановлення прикордонного та митного контролю на державному кордоні.

"Домовилися посилити взаємодію в питаннях встановлення спільного прикордонного і митного контролю на державному кордоні між двома країнами для посилення ефективності боротьби з нелегальною міграцією і контрабандою", - повідомляє прес-служба глави Української держави за підсумками зустрічі.

Сторони позитивно оцінили збереження позитивних тенденцій нарощування товарообігу між двома країнами та наголосили на важливості проведення до кінця поточного року засідань двосторонніх українсько-словацьких комісій в сфері економіки, промисловості, науково-технічного співробітництва, транскордонного співробітництва та туризму. Співрозмовники також обговорили співпрацю України та Словаччини на євроінтеграційному напрямку та в рамках міжнародних організацій.

Крім того, лідери двох держав скоординували позиції в питанні деокупації Криму та розміщення на Донбасі миротворчої місії ООН.

"Словацька сторона з розумінням поставилася до аргументів президента України щодо проголосованого парламентом закону про освіту", - наголошується в повідомленні.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ