Події

Гройсман відкриє пленарний день форуму YES у суботу, серед промовців - Волкер, Кучма, Клімкін, Чубаров

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у суботу, 16 вересня, відкриє другий пленарний день 14-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES).

Як повідомляє прес-служба YES, глава уряду виступить із промовою про поступ реформ в Україні та роль Євросоюзу в цьому процесі.

Дискусії другого дня будуть присвячені позиціям європейських країн стосовно України; відносинам Росії та світу; наявним реалістичним можливостям для гарантування безпеки в Україні; а також стратегіям повернення Донбасу та Криму під контроль України. Окрема сесія за участю генерального прокурора України Юрія Луценка стосуватиметься питань верховенства права.

Серед учасників панельних дискусій - спеціальний представник Державного департаменту США на переговорах з питань України Курт Волкер; другий президент України Леонід Кучма; державний секретар у справах Європи та Америки Міністерства закордонних справ Великої Британії Алан Дункан; міністр закордонних справ України Павло Клімкін; екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк; голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер; генеральний секретар НАТО (2009-2014) і член правління YES Андерс Фог Расмуссен; голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров та інші.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ