Події

Президент України та генсек ОБСЄ скоординували підходи щодо розміщення миротворців ООН на всій території окупованого Донбасу

Президент України Петро Порошенко та новопризначений генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер (Thomas Greminger) на зустрічі в середу в Києві обговорили ініціативу щодо введення миротворчої місії ООН на Донбас.

"Сторони скоординували підходи щодо розміщення миротворчої місії ООН на всій території окупованого Донбасу. Петро Порошенко наголосив на важливості налагодження інтенсивного діалогу між ОБСЄ та ООН з цього питання", - повідомляє прес-служба глави Української держави за підсумками зустрічі.

Співрозмовники обговорили також діяльність СММ ОБСЄ та потреби зміцнення оперативної роботи місії. У зв'язку з цим П.Порошенко звернувся до генерального секретаря ОБСЄ з проханням сприяти наданню СММ нового технічного оснащення для підвищення якості повсякденної роботи спостерігачів спецмісії. При цьому було наголошено на важливості повного та безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї тимчасово окупованої території Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону.

Загалом П.Порошенко поінформував про ситуацію на Донбасі, імплементацію Мінських домовленостей та окреслив бачення стратегії деокупації Криму.

Президент України закликав Т.Гремінгера задіяти всі можливі механізми ОБСЄ, щоб звільнити українських політв'язнів у Росії та Криму, а також заручників, яких тримають російські окупаційні війська на Донбасі.

Т.Гремінгер став генсеком ОБСЄ в липні поточного року.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ