Події

Європарламент пропонує скасувати плату за роумінг для України, Грузії і Молдови

У Європейському парламенті пропонують ввести для України, Грузії і Молдови модель "Східне партнерство-плюс", що передбачає скасування плати за роумінг, створення трастового інвестиційного фонду для України і можливість введення нових санкцій проти РФ, повідомило "Радіо Свобода".

"Ці запропоновані заходи напередодні листопадового саміту програми ЄС "Східне партнерство" містяться в проекті доповіді з рекомендаціями Європарламенту іншим європейським інститутам за цією програмою, з якою познайомилося "Радіо Свобода". Європарламент пропонує для цих трьох країн-учасниць програми подати привабливу модель "Східного партнерства -плюс", яка передбачала б, крім згаданого, також введення для цих країн односторонніх тарифних преференцій або створення широкосмугових каналів зв'язку з ними високої потужності", - зазначено в повідомленні "Радіо Свобода".

Подібна модель "Східне партнерство-плюс" може бути запропонована і іншим членам "Східного партнерства" - Білорусі, Вірменії та Азербайджану - але тільки, коли вони будуть готові.

"За безвізом - безроумінг! Європарламент цілком серйозно збирається скасувати роумінг для трьох країн Східного партнерства - України, Грузії і Молдови .... Крім того пропонують зробити трастовий фонд для України з європейських державних і приватних інвесторів для вкладення в інфраструктуру. Якщо політичні крикуни все не зіпсують, то рішення ЄП може бути в цьому році. Принаймні, 14 вересня Комітет у закордонних справах Європарламенту розгляне документ", - прокоментував ініціативу Європарламенту глава української делегації в ПАРЄ, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенко" Володимир Ар'єв.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ