Події

На Львівщині відбулася офіційна церемонія відкриття українсько-американських навчань "Репід Трайдент-2017"

У понеділок на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки (МЦМБ) Нацакадемії Сухопутних військ ЗСУ імені гетьмана Петра Сагайдачного (с. Старичі, Яворівський р-н Львівської обл.) відбулася офіційна церемонія відкриття українсько-американських командно-штабних навчань з залученням військ "Репід Трайдент-2017".

Як повідомляє Об'єднаний прес-центр навчань "Репід Трайдент-2017", на церемонію відкриття прибули посол США в Україні Марі Йованович, начальник Нацакадемії Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Павло Ткачук. Також на захід запрошені представники органів державної влади та місцевого самоврядування Львівщини.

В інформації зазначається, що в цьому році в навчаннях беруть участь близько 2,5 тис. військовослужбовців з 15 країн світу: крім України та США, до них залучено військовослужбовців з Канади, Болгарії, Грузії, Естонії, Італії, Латвії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Туреччини та Великобританії.

Найбільші іноземні контингенти представлені військовими ЗС США і Канади - всього близько 500 осіб.

Українська група чисельністю понад тисячу осіб, представлена військовослужбовцями однієї з механізованих бригад Сухопутних військ ЗСУ, бригади ВДВ ЗСУ, інженерно-саперними підрозділами, окремим підрозділом Національної гвардії України і ін.

"Більшість українських військовослужбовців мають досвід участі в бойових діях в районі проведення АТО на території Донецької та Луганської областей", - підкреслюється в повідомленні.

Командно-штабна фаза проводиться за допомогою систем імітаційного моделювання - "потужних комп'ютерів і унікального програмного забезпечення, які дозволяють моделювати дії своїх підрозділів і умовного противника в єдиному віртуальному просторі в режимі реального часу".

До проведення навчань залучені кілька десятків одиниць автомобільної і легкоброньованої техніки.

"Виконання вправ бойових стрільб не передбачається. Але для підвищення реалістичності маневрів у рамках проведення польової фази будуть застосовуватися системи імітації бойової стрільби MILES", - інформують в Об'єднаному прес-центрі навчань.

Крім того, планом навчань передбачено проведення низки спільних заходів із залученням літаків і вертольотів військово-транспортної авіації.

"Зокрема відпрацьовуватимуться елементи медичної евакуації, десантування вантажів та особового складу. Для цього будуть використані можливості однієї з бригад тактичної авіації, яка дислокується у Хмельницькій області, і майданчик приземлення на території Центру. Всього буде задіяно два вертольоти Мі-8, літак АН-26 і американський С-130 ", - йдеться в повідомленні.

"Репід Трайдент-2017" триватимуть два тижні на різних ділянках військового полігону МЦМБ. Під час навчань військовослужбовці вдосконалюватимуть свої знання і навички щодо спільних тактичних дій у патрулюванні, здійсненні конвоювання, протидії саморобним вибуховим пристроям.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ