Події

Порошенко присудив актрисі Аді Роговцевій премію ім. Довженка

Президент України Петро Порошенко присудив народній артистці України Аді Роговцевій державну премію імені Олександра Довженка 2017 року за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва.

Як повідомляє в суботу прес-служба президента України, розмір премії ім. О.Довженка в цьому році становить 200 тис. грн.

Також П.Порошенко призначив гранти Президента України молодим діячам у галузі кінематографії для створення і реалізації творчих проектів. Так, режисер Ольга Гаврилова отримає грант в розмірі 59 тис. грн для виробництва анімаційного короткометражного фільму "Світ навпаки", режисер Максим Наконечний - 68 тис. грн для виробництва ігрового короткометражного фільму "Новий рік у сімейному колі", а режисер Ернес Саріхалілов - 93 тис. грн для виробництва ігрового короткометражного фільму "Цвях".

Всього на розгляді експертної комісії при Держкіно для оцінки проектів на отримання грантів Президента України молодим кінематографам у 2017 році було представлено дев'ять проектів - три неігрових фільми, чотири ігрових та два анімаційних.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ