Події

У Києві затримали угрупування, що виготовляло фальшиві паспорти

Правоохоронці затримали в Києві учасників організованої групи, які виготовляли підроблені документи для легалізації нелегальних мігрантів, зокрема громадян РФ.

"Правоохоронці встановили, що члени угруповання виготовляли фальшиві документи для громадян РФ і країн Близького Сходу, яких спільники мали нелегально переправляти через державний кордон України", - повідомляє прес-центр СБУ в четвер.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили підроблені печатки державних органів влади України, приватних організацій, банківських установ, нотаріусів, а також бланки паспортів, свідоцтв про народження, посвідок на проживання, довіреностей і свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану.

У СБУ наголосили, що значна частина вилучених документів - паспорти громадян Російської Федерації, а також іноземців з регіонів з підвищеною терористичної активністю.

СБУ перевіряє причетність власників цих документів до терористичної та іншої протиправної діяльності на шкоду національній безпеці України.

Організатору групи повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, його заарештовано.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ