Події

ФДМ продав "Вайс Трейд" 33% в "УкрТВС" в 51,9 раза дорожче за стартову ціну

Фонд держмайна (ФДМ) України продав ТОВ "Вайс Трейд" (Київ) свої 33,3% акцій ПрАТ "Спільне українсько-казахстансько-російське підприємство з виробництва ядерного палива" (СП "УкрТВС", Київ) на відкритому аукціоні за 47 млн 799,9 тис. грн, що в 51,9 раза вище від початкової ціни.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", стартова ціна пакета акцій становила 921 тис. грн, крок аукціону - 92,1 тис. грн.

Загалом в аукціоні брали участь шість претендентів, з яких двоє активно торгувалися за пакет. Під час торгів учасники, зокрема, підвищували ціну на 10, 50, 100 і 101 крок.

Заступник голови ФДМ Юрій Нікітін в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" висловив задоволення підсумками аукціону з продажу держчастки в "УкрТВС", в результаті якого було зроблено понад 500 кроків.

За його словами, результати торгів і кількість які взяли в них учасників підтверджують, що ФДМ організовує відкриті і прозорі аукціони, участь в яких можуть взяти як українські, так і іноземні компанії.

Ю.Никитин висловив надію, що "Вайс Трейд" найближчим часом перерахує до держбюджету кошти за купівлю 33,3% "УкрТВС" і держчастку в цьому СП перейде у власність цієї приватної компанії.

Андрію Карімову належить 100% ТОВ "Вайс Трейд" зі статутним капіталом 229,565 тис. грн.

Як повідомлялося, в квітні 2006 року прес-служба тоді ще Мінпаливенерго України повідомила з посиланням на рішення зборів акціонерів "УкрТВС" про рішення СП придбати у російської сторони технології з виробництва комплектуючих тепловиділяючих збірок (ТВЗ) для атомних електростанцій України.

"УкрТВС" в 2016 році реалізувало продукцію вартістю 102,687 млн грн, отримавши збиток на рівні 0,1 млн грн. Штат підприємства налічує загалом 7 співробітників, балансова вартість основних фондів - 56 тис. грн. Дебіторська заборгованість "УкрТВС" становить 27,12 млн грн, а кредиторська - 124,64 млн грн.

"УкрТВС" створено наприкінці 2001 року з метою розвитку коопераційних зв'язків між підприємствами атомно-промислових комплексів України, Казахстану і РФ. Його акціонерами в рівних частках є Фонд держмайна України, "Казатомпром" і "ТВЕЛ".

СП створювалося для виробництва ядерного палива. Схема виготовлення палива передбачала, що казахстанська сторона буде виробляти паливні таблетки, українська - цирконієвий прокат і комплектуючі вироби для тепловиділяючих елементів (ТВЕЛ) і ТВС, а російська компанія - здійснювати остаточну збірку ТВЕЛ і ТВЗ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ