Події

Операції з Bitcoin в Україні загрожують податковими ризиками

Операції з так званою "криптовалютою Bitcoin" в Україні можуть призвести до податкових ризиків, написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook член Ради Національного банку України Тимофій Милованов.

"Ризики: податкові. Не забувайте cплачувати податки", - сказав він.

Крім цього, додав Т.Мілованов, такі операції, хоча і популяризуються як анонімні, в дійсності можуть бути ідентифіковані.

"Ваші транзакції можуть отримати правоохоронні органи. За бажання", - зазначив член Ради НБУ.

Серед потенційних ризиків він також вказав цінові, ризик банкрутства біржі, де купуються Bitcoin, а також комп'ютерні шахрайства.

Як повідомлялося, криптовалюта Bitcoin наразі не має певного правового статусу в Україні. За даними НБУ, визначення такого статусу ускладнюється відсутністю консолідованого підходу до класифікації Bitcoin і регулювання угод з ним у світі.

НБУ розпочав діалог з Міністерством фінансів, Державною фіскальною службою, Державною службою фінансового моніторингу, Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку, а також з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг для напрацювання спільної позиції щодо правового статусу Bitcoin та його регулювання.

За участю зазначених державних установ це питання розглядатимуть на найближчому засіданні Ради з фінансової стабільності, що заплановано провести до кінця серпня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ