Події

Держдеп про можливе отримання КНДР ракетних двигунів з України: Київ у минулому дотримувався резолюцій РБ ООН з цього питання

У Державному департаменті США знають про повідомлення, згідно з якими Північна Корея могла отримати ракетні двигуни з України, заявила у вівторок представник американського зовнішньополітичного відомства Хізер Нойєрт.

"Ми в курсі цих повідомлень. Це питання, до якого ми поставимося дуже серйозно, якщо це підтвердиться", - заявила вона журналістам на брифінгу.

"Жодна країна не зробила більше, щоб стримати амбіції Північної Кореї, ніж США. Було багато резолюцій РБ ООН, і вони зобов'язують усі нації, зокрема Україну, запобігати відправленню стратегічно важливих технологій до КНДР. У минулому, я знаю, що Україна запобігала відправленню заборонених матеріалів до країн, які викликають у нас велике занепокоєння", - зазначила представник Держдепу.

"У нас хороші, цілісні відносини з Україною", - додала Х.Нойєрт.

При цьому вона зазначила, що не готова коментувати деталі повідомлень, що з'явилися в ЗМІ, про ймовірну передачу двигунів КНДР.

У понеділок газета The New York Times із посиланням на висновки фахівця з ракетних питань Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) озвучила припущення, що запущена в липні КНДР МБР Hwasong-14 оснащена ракетним двигуном, створеним на основі радянського РД-250, що розроблявся в 60-ті роки для радянських МБР. Найбільш імовірним постачальником технологій для двигуна корейської МБР у публікації назване українське ДП "Південмаш" (Дніпро), яке, як пише NYT, "залишалося одним з основних виробників ракет Росії навіть після здобуття Україною незалежності".

У ДП "Південмаш" озвучені NYT припущення про причетність підприємства до ракетної програми КНДР спростували, розцінивши їх як спробу дискредитувати підприємство та Україну.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ