Події

Черниш пропонує спростити процедуру провезення особистих речей до Криму

На найближчому засіданні Кабінет Міністрів може розглянути постанову, яка спростить провезення особистих речей через адміністративну межу з Кримом, повідомив в ефірі радіо "Свобода" міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш.

"Перший віце-прем'єр-міністр проводить сьогодні (у вівторок - ІФ) нараду, щоб нарешті винести це питання на розгляд уряду. Мій перший заступник на цій нараді, щоб подолати всі неузгодженості, зокрема з Державною фіскальною службою. Якщо сьогодні ми знімемо всі технічні питання, то ми спробуємо, щоб на найближче засідання уряду проект постанови було внесено", - розповів Вадим Черниш у вівторок.

Також він повідомив, що проти цієї постанови виступає Державна фіскальна служба.

"Рік ініціюємо зміни до постанови. Постійно якесь відомство проти. То спочатку Мінекономіки було проти, потім Мін’юст. Але найголовніша перешкода зараз - Державна фіскальна служба, вона категорично проти. Наша позиція така, що має бути врегульовано за окремою процедурою, не посилаючись на законодавство, що регулює порядок перетину державного кордону, тому що це не державний кордон, це просто адміністративна межа. Потрібно врахувати специфіку, люди хочуть ще виїжджати з АРК, вони мають право забрати свої речі, і саме це було причиною, чому суд вплинув на цю ситуацію", - повідомив міністр.

На сьогодні діє постанова Кабміну №1035, яка обмежує провезення речей через адміністративну межу з Кримом.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ