Події

На українському кордоні у Саакашвілі вилучать паспорт громадянина України

У екс-президента Грузії і колишнього глави Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі під час спроби перетину українського кордону прикордонниками буде вилучено паспорт громадянина України, а самого його не пропустять на територію України, зазначає перший заступник голови української Держприкордонслужби Василь Серватюк.

"Указ президента України (щодо припинення громадянства М.Саакашвілі - ІФ) і доручення Державної міграційної служби України до Державної прикордонної служби є. В указі і дорученні відповідні документи визнані недійсними і нам доручено, що в разі виявлення таких документів їх вилучити, скласти відповідні документи і передати до Державної міграційної служби", - сказав він під час спілкування з активістами партії М.Саакашвілі "Рух Нових сил" у вівторок біля будівлі Держприкордонслужби України у вівторок.

В.Серватюк зазначив, що прикордонник, виявивши під час здійснення прикордонного контролю паспорт громадянина України М.Саакашвілі або інший паспорт, який є в базі даних і який є недійсним, діє відповідно до визначеного йому алгоритму.

"Паспорт вилучається, дається довідка про його вилучення, і цю особу не пропускають через державний кордон, оскільки у нього немає документів, які дають право для перетину кордону", - пояснив він.

Як повідомлялося, 26 липня 2017 року стало відомо, що президент України Петро Порошенко видав указ, згідно з яким позбавив громадянства України М.Саакашвілі. В Адміністрації президента України пояснили, що таке рішення було прийнято за поданням Державної міграційної служби. Комісія з питань громадянства при президентові України підтримала клопотання про припинення громадянства М.Саакашвілі та рекомендувала главі держави прийняти відповідне рішення.

При цьому на сайті Державної міграційної служби було розміщено повідомлення, в якому зазначено, що матеріали щодо М.Саакашвілі були надані Генпрокуратурою.

4 серпня стало відомо, що М.Саакашвілі прибув до Польщі. 7 серпня він заявив, що безперешкодно в'їхав до Польщі за українським паспортом. Колишнього президента Грузії запросили до Варшави, щоб взяти участь у святкуванні 73-й річниці подій Варшавського повстання. М. Саакашвілі також повідомив, що зустрівся з українцями, які працюють у Польщі.

8 серпня польське Radio ZET повідомило, що М.Саакашвілі полишив територію Польщі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ