Події

Заяви міністра Насалика завдають Україні багатомільйонних збитків - Коболєв

Заяви міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика завдають Україні багатомільйонних збитків, вважає глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Минулого року гучні заяви міністра про брак газу в українських ПСГ були однією з головних причин спекулятивного зростання цін на газ в ЄС, що коштувало Україні кілька десятків мільйонів доларів, на які зросла ціна імпортованого газу. Тепер заяви про нездатність української газотранспортної системи (ГТС) "прокачувати газ"... "Є такі друзі, з якими і вороги не потрібні", - написав А.Коболєв на своїй Facebook-сторінці.

І.Насалик в ефірі програми "Перша Шпальта" в неділю заявив, що вважає політику "Нафтогазу" щодо ГТС "недолугою". На думку міністра, через політику НАК "Укртрансгаз" може дійти до того, що буде технічно не готовий до прокачування газу.

Як повідомлялося, в лютому 2017 року правління "Нафтогазу" відсторонило Ігоря Прокопіва від обов'язків президента "Укртрансгазу" через підозри в корупції. Наглядова рада держхолдингу затвердила це рішення, вважаючи аргументи правління досить вагомими. Однак уже в квітні 2017 року І.Прокопів був призначений заступником міністра енергетики та вугільної промисловості України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ