Події

НБУ не отримував документів від нових потенційних інвесторів на купівлю українського Сбербанку та Промінвестбанку

Національний банк України (НБУ) не отримував документів від нових потенційних інвесторів на купівлю українського Сбербанку та Промінвестбанку (всі - Київ), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НБУ.

"Національний банк України підтверджує, що 3 серпня 2017 року пакет документів від громадянина Республіки Білорусь і Республіки Кіпр Віктора Прокопені для погодження опосередкованого (через ВАТ "Паритетбанк") придбання 100% акцій ПАТ "Сбербанк" відкликано. Документи для погодження придбання істотної участі в ПАТ "Сбербанк" від інших потенційних інвесторів до НБУ не надходили", - повідомила прес-служба.

Стосовно іншого банку з російським капіталом - Промінвестбанку - в прес-службі регулятора зазначили, що 14 липня до НБУ надійшов лист від представників українського бізнесмена, власника та президента компанії DCH Олександра Ярославського, в якому було висловлено намір у майбутньому подати до НБУ пакет документів для погодження придбання істотної участі в Промінвестбанку. Станом на 3 серпня О.Ярославський не подавав документів на придбання істотної участі в Промінвестбанку, йдеться в повідомленні

Як повідомлялося, днями компанія білоруського бізнесмена В.Прокопені VP Capital відкликала з НБУ заявку на придбання українського Сбербанку.

Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем НБУ 28 липня ухвалив рішення відмовити в погодженні придбання істотної участі Саїду Гуцерієву та Григорію Гусельникову в Сбербанку, Максиму Микитасю та Павлу Фуксу - в Промінвестбанку.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ