Події

Правоохоронці провели обшук у міськраді Бучі в рамках справи про декларування недостовірної інформації

Слідчі прокуратури Київської області спільно зі співробітниками Служби безпеки України в середу проводять санкціонований судом обшук у приміщеннях Бучанської міської ради (Київська обл.), щоб знайти документи і докази в кримінальному провадженні за фактом декларування недостовірної інформації одним з керівників органів місцевого самоврядування.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Київської області, слідчий звернувся із запитом про отримання певних документів, однак відповідь на його запит так і не надійшла.

В облпрокуратурі вказали, що під час досудового розслідування встановлено численні факти незаконної реєстрації прав на нерухоме майно, введене в експлуатацію всупереч встановленому порядку, а потім реалізоване фізичним та юридичним особам.

Обшуки проводилися в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) КК України.

У прокуратурі зазначили, що службові особи міськради видавали необхідні документи в добровільному порядку.

У свою чергу, юридичний відділ Бучанської міськради повідомив, що це кримінальне провадження не стосується співробітників міськради, фігурант справи - один із власників нерухомості в Бучі.

"Це кримінальне провадження не стосується співробітників Бучанської міської ради, а його фігурантом є один із власників нерухомого майна в місті Буча, анкетні дані в інтересах слідства не розголошуються", - йдеться в повідомленні юрвідділу міськради на сторінці у Facebook у середу ввечері.

У відділі зазначають, що під час обшуку співробітники виконавчого комітету міськради "всебічно сприяли проведенню слідчих дій, надавали всі необхідні документи та іншу методичну допомогу".

За даними юрвідділу, після завершення слідчих дій і складання протоколу близько 15.00 посадові особи прокуратури та СБУ залишили приміщення міської ради Бучі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ