Події

Укртепло" планує інвестувати 2,5 млрд грн у біоТЕЦ і завод з виробництва етанолу в Одеській області

Група "Укртепло", що оперує найбільшою в країні мережею котельних на біопаливі, планує побудувати в Одеській області ТЕЦ потужністю 12 МВт, що працюватиме на сільськогосподарських відходах, і завод із виробництва біоетанолу.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Одеської обладміністрації Максим Степанов, ТЕЦ буде готова до осені 2018 року, завод проектною потужністю 50 тис. тонн спирту на рік має розпочати роботу у 2021 році.

Загальний обсяг інвестицій у проект становитиме 2,5 млрд грн.

У прес-службі Одеської обладміністрації кореспонденту "Інтерфакс-Україна" уточнили, що інвестором проекту виступає група "Укртепло". ТЕЦ і завод будуть розміщені на базі Заплазького цукрового заводу в Любашівському районі Одеської області. Там же планується запустити виробництво ефірних олій.

Компанію "Укртепло" створено в 2011 році. Нині оперує найбільшою в країні мережею котельних на біопаливі: 110 об'єктів у 14 регіонах сумарною потужністю 158 МВт. Портфель проектів групи включає біоТЕЦ, малі ГЕС, заводи із видобутку біогазу.

Про плани щодо реалізації проекту на базі Заплазького цукрового заводу ГК "Укртепло" заявляла в травні 2016 року. Тоді компанія також планувала обладнати сонячну електростанцію та виробництво синтез-газу.

Як повідомлялося, наприкінці серпня 2011 року Заплазький цукровий завод, що входив до Чорноморської цукрової компанії, був проданий з аукціону за 25,133 млн грн, що відповідало початковій ціні. Покупцем виступило київське ТОВ "Автомобільна компанія "Автотрейд-сервіс". Проте в 2013 році власники заводу вирішили законсервувати підприємство через значні збитки за підсумками 2012 року. Тоді власники заводу вклали кошти у відновлення підприємства, ремонт будівель і обладнання, дотації сільгоспвиробникам та інфраструктуру, проте в результаті зазнали збитків на суму близько 30 млн грн.

Жителі Любашівського району Одеської області приписують володіння Заплазьким цукровим заводом депутату Одеської облради Анатолію Артеменку.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ