Події

Мінекономрозвитку виступає проти законопроекту про обов'язкове встановлення лічильників води і тепла

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) виступає проти ухвалення закону про обов'язкове встановлення лічильників води і тепла, тому що ухвалення закону буде суперечити принципам стандартизації та метрології.

Як повідомляється на сайті Мінекономрозвитку у вівторок, таке рішення ухвалено науково-технічною радою МЕРТ на засіданні 6 липня.

Згідно з документом, зокрема, прийняття законопроекту "Про комерційний облік комунальних послуг" (зареєстрований під №4901) порушить принципи системи технічного регулювання.

Як повідомлялося, закон "Про комерційний облік комунальних послуг" передбачає обов'язкове оснащення лічильниками всіх будівель, приєднаних до зовнішніх теплових мереж, мереж гарячого та холодного водопостачання. Відповідно до закону, такі лічильники мають бути встановлені операторами зовнішніх мереж до 1 жовтня 2018 року (для житлових будинків) або до 1 жовтня 2017 року (для нежитлових будівель). Законопроект ухвалений Верховною Радою 22 червня.

Крім того, на тому ж засіданні ради розглянуто законопроект №5364 про штрафи за неправильне паркування, яким місцевій владі запропоновано надати право накладати відповідні штрафи. Законопроект ухвалений парламентом у першому читанні, проте, за висновком ради, він також суперечить принципам стандартизації.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ