Події

Уряд розширив перелік держбанків, що надають компенсації вартості сільгосптехніки аграріям

Кабінет Міністрів України розширив перелік банків, до яких аграрії можуть звернутися для отримання компенсації вартості сільгосптехніки, банками, в статутному капіталі яких 75% і більше відсотків акцій належить державі.

Згідно з рішенням, яке український уряд підтримав на засіданні в середу, сільськогосподарські товаровиробники зможуть отримувати часткову компенсацію вартості сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва не тільки через держбанки зі 100% часткою держави в статутному капіталі, а й через банки, частка держави в статутному капіталі яких, становить 75% і більше.

Як повідомлялося, аграрії, починаючи з 2017 року, будуть отримувати через державні банки часткову компенсацію під час купівлі сільськогосподарської техніки в розмірі 20% її вартості за умови, що рівень локалізації виробництва складної техніки в Україні перевищує 35%. У бюджеті на 2017 рік на зазначену програму передбачено близько 550 млн грн, в 2018 році розмір держпідтримки за вказаною програмою держпідтримки може зрости до 1 млрд грн.

На сайті Мінтстерства економ розвитку і торгівлі оприлюднено сформований комісією під керівництвом першого віце-прем'єра, міністра економрозвитку і торгівлі Степана Кубіва список з 40 підприємств вітчизняного машинобудування, чия техніка підлягає 20% компенсації вартості під час купівлі аграріями.

Зі свого боку Міністерство аграрної політики і продовольства має до 7 липня підписати договори з державними банками та провести роз'яснювальну роботу серед аграріїв про реалізацію механізму компенсації.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ