Події

Суд стягнув понад 20 млн грн у рамках розслідування зловживань в "Укрзалізниці"

Солом'янський районний суд Києва стягнув понад 20 млн грн до державного бюджету, повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Згідно з повідомленням, кошти конфісковано в рамках розслідування детективами НАБУ справи за фактами зловживання посадовими особами Державної адміністрації залізничного транспорту України (нині ПАТ "Укрзалізниця"), яке почалося в березні 2016 року.

"Один з підозрюваних надав слідству цінну інформацію та уклав угоду про визнання винуватості, що дозволило суду винести обвинувальний вирок і забезпечити конфіскацію коштів у розмірі, що повністю компенсує збиток, завданий державному підприємству корупційною схемою", - наголошується в повідомленні.

Загалом, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розслідують корупційні злочини в транспортній галузі у рамках понад 20 кримінальних проваджень. Досудове розслідування за чотирма з них завершено. Обвинувальні акти стосовно дев'яти осіб направлено до суду.

Загальна сума завданих збитків через корупцію, зафіксовану детективами НАБУ в транспортній галузі, перевищує 1,5 млрд грн. Для їх відшкодування зарештовано майно і грошові кошти на суму понад 200 млн грн.

Найчастіше корупційні злочини пов'язані із закупівлями товарів, робіт і послуг за завищеними цінами, а також розкраданням державного майна.

У скоєнні ряду злочинів задіяні компанії, зареєстровані в інших країнах. Для з'ясування обставин вчинення цих злочинів детективи НАБУ вислали протягом 2016-2017гг. запити про надання міжнародної правової допомоги до компетентних органів семи держав.

"На жаль, наразі жодної відповіді ми не отримали", - наголошується в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ