Події

Гройсман оцінив втрати від блокади НКТ у 1% ВВП

Україна втратила від несанкціонованої владою блокади неконтрольованих територій Донецької та Луганської області 1% ВВП, і важливо не допустити повторення таких спроб, зокрема блокади залізничних перевезень із Росії, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Від тієї блокади, яка сталася, Україна втратила 1% ВВП - це сотні мільйонів гривень, мільярди гривень, які могли піти на заробітні плати, на ще більше зміцнення національної валюти", - сказав прем'єр на селекторній нараді з підготовки до зими в Києві в понеділок.

"Махновщина - це найгірший шлях, яким можна йти кудись... Від таких дій користі немає", - додав глава уряду.

Він наголосив, що блокада НКТ призвела до втрати контролю над усіма активами в НКТ, і тепер замість платежів до українського бюджету, податки й інші платежі будуть використовуватися на підтримку бойових дій злочинців.

Питання блокади на селекторі виникло у зв'язку проханням голови Сумської облдержадміністрації Миколи Клочка про підтримку правоохоронців у зв'язку з планованою депутатами від "Самопомичі" найближчими вихідними акцією з блокування залізничних постачань вугілля з Росії. На думку голови області, ці акції мають відвернути увагу від проблем львівського сміття.

"Повністю підтримую позицію МВС і міністра: Національна поліція повністю адекватно реагуватиме на будь-яке блокування і порушення законів. На вашому боці закон: якщо хтось порушуватиме закон, ви повинні миттєво реагувати", - заявив у відповідь В.Гройсман.

За його словами, депутати замість блокування мають вносити відповідні законопроекти, "а не ходити і робити із себе злочинця".

"Має нести політичну відповідальність та сила, від якої цього депутата обрано", - вважає прем'єр.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ