Події

Порошенко доручив Кабміну восени підвищити пенсії, скасувати оподаткування пенсій і всі обмеження для працюючих пенсіонерів

Президент України Петро Порошенко під час засідання Національної ради реформ доручив Кабінету Міністрів восени збільшити розмір пенсій, скасувати їх оподаткування і зняти всі обмеження для працюючих пенсіонерів, повідомляє прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

"Президент на Нацраді реформ доручив уряду вже восени підвищити пенсії, скасувати оподаткування пенсій і всі обмеження для працюючих пенсіонерів", - написав С.Цеголко на своїй сторінці в Фейсбук в п'ятницю ввечері.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, на засіданні Національної ради реформ, присвяченому пенсійну реформу, П.Порошенко висловив переконання, що поліпшення економічної ситуації в країні наразі дає можливість здійснити кроки, спрямовані на підвищення забезпечення пенсіонерів – верстви населення, яка найбільше потребує підтримки.

"Підвищення мінімальної пенсії також відбудеться в цьому році, і я думаю, що можна розглянути можливість перенести це (підвищення пенсій - ІФ.) з грудня на листопад або навіть на жовтень. Прошу уважно вивчити цю можливість", - сказав П.Порошенко під час засідання Національної ради реформ, відеозапис частини якого оприлюднив на своїй сторінці в Фейсбук С.Цеголко.

Президент також заявив, що на сьогодні влада зацікавлена в тому, щоб пенсіонери продовжували працювати, а не "виштовхувати їх з робочих місць".

"Думаю, що невиправданим на сьогодні є і обмеження пенсій працюючим пенсіонерам і оподаткування пенсій", - сказав президент.

В оприлюдненому прес-службою президента інформації зазначено, що він звернувся з проханням, щоби під час доопрацювання законопроектів пенсійної реформи ця позиція була врахована.

П.Порошенко також нагадав, що питання про пенсійний вік останні три роки було резонансним.

"Можу відкрити таємницю - коли уряд завершував черговий меморандум з МВФ, я брав на себе ініціативу й ми робили все можливе, щоб не дати нашим опонентам можливість завалити пенсійну реформу, штучно маніпулюючи з пенсійним віком. Вважаю основним досягненням, що для більшості пенсіонерів цей законопроект не передбачає підвищення пенсійного віку", - резюмував президент.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ