Події

Туристичний і бізнес-потік з України до ЄС із безвізом зросте на 20%

Бізнес-потік і потік туристів з України до країн Європейського Союзу та, зокрема, до Бельгії в річному вираженні може зрости на 20% з настанням безвізового режиму між Україною та ЄС.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", про це повідомив посол України у Бельгії Микола Точицький у Брюсселі в неділю.

Він зазначив, що безвізовий режим є великим кроком і для України, і для ЄС.

На запитання агентства про вирішення так званої гібралтарської проблеми в питанні спільного авіапростору Україна-ЄС М.Точицький зауважив, що хоч наразі це питання не вирішене, Україна сподівається на якнайшвидше позитивне рішення з цього питання.

Як повідомлялося, безвізовий режим між Україною та Європейським Союзом у ніч на неділю, 11 червня, офіційно набув чинності. Усі громадяни України за наявності біометричного паспорта можуть відвідувати 30 країн Європи без віз і перебувати там до 90 днів протягом 180 днів, а саме всі країни-члени ЄС, окрім Великої Британії та Ірландії, а також Швейцарію, Ліхтенштейн, Ісландію та Норвегію.

Українські дипломати провадять переговори про скасування візового режиму з Гібралтаром, оскільки Велика Британія не впливає на візову та міграційну політику, яка здійснюється Гібралтаром самостійно. Переговори з Косовом про лібералізацію візового режиму для українців Київ ініціювати не буде, оскільки незалежність цієї території Україна не визнає.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ