Події

Європейські країни скасують візовий режим для українців у ніч на 11 червня поетапно

Європейські держави, що мають скасувати візовий режим для громадян України, зроблять це протягом ночі на 11 червня в чотири етапи, а не одночасно через різницю в часових поясах, пише "Європейська правда".

Першими, з півночі за київським часом, безвізовий режим відкриють Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва, Румунія, Болгарія, Греція і Кіпр.

О першій годині ночі за Києвом кордону для громадян України відкриє переважна більшість держав-членів ЄС і Шенгенської зони: Австрія, Бельгія, Данія, Іспанія, Італія, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Словаччина, Словенія, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція.

Серед держав ЄС найпізніше безвізовий режим запрацює в Португалії, о другій годині ночі за Києвом.

І, нарешті, серед держав-членів Шенгенської зони, розташованих за межами ЄС, останньою скасує візовий режим для українців Ісландія - о третій ночі за київським часом. У Рейк'явіку в цей час буде опівночі.

Після цього в переліку територій, які відкривають для українців безвізовий режим в ніч на 11 червня, залишиться лише Гренландія, що є автономією Данії, але не частиною ні ЄС, ні Шенгенської зони, проте скасовує візи разом із материкової Данією. У портах Гренландії безвізовий режим запрацює з третьої години ночі (східне узбережжя) до шостої ранку (військова база Thule на західному узбережжі острова) за київським часом.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ