Події

Мери Києва і Берліна підписали спільну заяву про партнерство двох міст - КМДА

 Київський міський голова Віталій Кличко і правлячий бургомістр Берліна Міхаель Мюллер у вівторок підписали спільну заяву про співпрацю і партнерство між столицями України і Німеччини, повідомили в Київській міській державній адміністрації.

"Ми цінуємо допомогу наших друзів, які приїжджають до Києва, інвестують кошти, втілюють тут проекти. Ми розуміємо, наскільки важливо партнерство з одним з провідних міст Європи, - зазначив мер Києва. - Я дуже радий поглибленню двосторонніх зв'язків між Києвом і Берліном в форматі "міста-партнери" і підписанню спільної заяви про співпрацю заради встановлення дружніх, стабільних і взаємовигідних відносин на благо жителів обох столиць", - цитують мера української столиці на сайті КМДА у вівторок.

Під час зустрічі В.Кличко наголосив, що співпраця Києва і Берліна триває вже довгий час.

Мер Києва підкреслив, що пріоритетом столичної влади є забезпечення прозорості та ефективної роботи влади, боротьба з корупцією, виведення муніципалітету на якісний рівень взаємодії з киянами, впровадження системи Smart City і залучення інвестицій в місто. В цьому напрямку Київ дуже тісно співпрацює з урядом Німеччини і Берліном зокрема.

Згідно з підписаним документом, сторони визначили наявні спільні виклики в контексті розвитку міст - містобудуванні, транспорті, охороні здоров'я.

В.Кличко і М.Мюллер домовилися доручити органам міських адміністрацій обмінюватися інформацією і використовувати її при плануванні власних проектів. Крім того, Київ і Берлін зможуть обмінюватися експертними висновками щодо проектів, які планують до реалізації в столицях.

У коментарі журналістам М.Мюллер зазначив, що головним завданням підписання меморандуму є поглиблення і поширення зв'язків між містами в ключових сферах міського господарства.

"Ми хочемо інтенсифікувати наші контакти, які вже є на дуже високому рівні між нашими адміністраціями, особливо в сфері безпеки і розвитку міста. На цій основі ми хочемо поширити наші контакти, щоб обидва міста отримали від цього користь", - сказав бургомістр.

Мер Києва підкреслив, що головним завданням міської влади є реалізація всіх можливостей від співпраці.

"Головне питання - як швидко ми зможемо реалізувати очікування людей і зробити наші міста ближче один до одного. Нам є чому вчитися, але також і є що показати в нашому місті", - зазначив В.Кличко.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ