Події

Інспекційна група США тиждень працюватиме в Україні, в тому числі в зоні АТО і АР Крим - Генштаб ЗСУ

Інспекційна група США, до складу якої увійшли 7 спостерігачів, протягом тижня буде проводити в Україні інспекцію зазначеного району згідно з розділом Х "Регіональні заходи" Віденського документа 2011 про заходи зміцнення довіри і безпеки (ВД-2011).

Як повідомляється в п'ятницю на сайті Міноборони України з посиланням на Управління верифікації Генерального штабу ЗС України, до складу інспекційної групи, яка буде працювати в Україні з 4 по 12 червня, увійшли також представники Грузії, Данії та Канади.

"Інспекційна група США прибуває на запрошення української сторони з метою моніторингу військово-політичної ситуації в центральному і південно-східному регіонах України, а також для спостереження за військовою діяльністю Збройних сил і інших силових структур нашої держави з подальшим інформуванням держав-учасниць ОБСЄ" , - інформують українські верифікатори.

Інспекційна група планує відвідати військові частини і підрозділи ЗСУ в районі проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

"Крім того, американська сторона включила в район інспекції територію Автономної Республіки Крим. Це є свідченням того, що США не визнають анексію Криму Російською Федерацією і підтверджують підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в межах кордонів, які визнані міжнародним співтовариством", - підкреслюється в повідомленні .

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ