Події

В Україні Мінагропрод прогнозує втрату 29% урожаю плодово-ягідних культур і винограду

Прогнозні показники валового збору врожаю плодово-ягідних культур і винограду від травневих заморозків, що спостерігалися майже на всій території України, знижено на 29%.

Згідно з повідомленням на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства, на основі даних, що надійшли від облдержадміністрацій в абсолютних показниках, загальнонаціональний прогноз урожаю ягід і фруктів зменшено з 2,473 млн до 1,755 млн тонн.

Найбільше постраждали кісточкові культури - прогноз щодо врожаю зменшено на 39% - до 292 тис. тонн. У розрізі цих культур найбільший недобір урожаю очікується в абрикоса, персика та нектарина: планується зібрати 33,3 тис. тонн абрикосів, 9,7 тис. тонн персика та нектарина проти раніше очікуваних 71 тис. тонн і 18 тис. тонн відповідно.

За даними міністерства, втрата врожаю винограду становитиме 13%. Очікується збір 333 тис. тонн винограду проти попереднього прогнозу в 380 тис. тонн.

У Мінагропроді зазначають, що травневі заморозки суттєво не вплинули на стан зернових, який оцінюється як добрий та задовільний.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ